Baba Terhesség 7 nagyszerű dolog, ha az ember nem egészen fiatal anya

Miközben közölünk sokan a húszas éveikben szülnek, az élet gyakran nem így működik –és ez néha valóban jó dolog Az Office for National Statistics (egyesült királyságbeli országos statisztikai hivatal) adatai szerint úgy tűnik, az utóbbi években több nő vállal gyermeket későbbi életkorban. Ha Ön várt vele, íme néhány elismerendő dolog.

1. Késznek érzi magát. Úgy értve, valóban késznek.

Az életben elérendő céljai közül már sokat el tudott érni. Vad partiktól az utazásokig, valószínűleg már a világ sok helyén járt, tehát kész arra, hogy megállapodjon és gyereke legyen – bár még ne dobja el teljesen a hátizsákját!

2. Bankigazgatója jó ismerőse (a keresztnevén szólítja)

Ha valaki nem egészen fiatal anyuka, annak vannak pénzügyi előnyei, ha elég szerencsés, hogy egy ideje már a munkahelyén van. Lehet, hogy még nem tüntették ki állóórával hosszú szolgálatáért, de miután korai húszas éveiben kapta az első fizetését, valószínű, hogy van háza (reméljük), és gondolt olyasmire, hogy megtakarítás, nyugdíj és életbiztosítás. A karrierjének is egy olyan pontján van már, hogy kezelhető, ha szülési miatt hiányzik. A szülési szabadság bármely életkorban problémát okoz, de ha rugalmas munkaidőt akar megbeszélni a főnökével, az Ön javára billentheti el a mérleget, ha a saját tapasztalatára hivatkozik.

3. Már nagyon sok gyakorlatot szerzett

Valószínűleg legalább egy embert ismer a testvérektől a barátokig és munkatársakig, akinek van kisbabája, tehát első kézből vannak ismeretei egy kisbaba  pelenkázásáról, kézben tartásáról és szórakoztatásáról. Jóllehet soha nem ugyanaz, ha saját kisbabája van, a dolgok valamivel kevésbé ijesztőek, ha tudja, hogyan kell tartani egy újszülöttet, hogy ne okozzon neki sérülést.. És meg tudja kapni az összes kisbaba ruhát és felszerelést, amire barátainak és a családnak már nincs szüksége! Ők szintén sok ötletet és tanácsot tudnak ’továbbadni’.

4. Nem lesz szüksége a költséges edzőtermi bérletre

Jó eséllyel rengeteg testgyakorlásra lesz módja anélkül, hogy belépne az edzőterembe, és havonta kifizetné annak költségeit (végtelen séták a parkban, miközben a kisbabát próbálja elaltatni, vagy a járni tanuló kisgyermek utáni szaladgálás). Ez esély arra, hogy újragondolja az évek során kialakult költési szokásait.

5. Biztosnak érzi önmagát

Kevéske extra élettapasztalatot mozgósíthat, ez remélhetőleg magabiztossá teszi, és nem aggasztja, mit gondolnak mások. Kisgyermekének hisztije egy zsúfolt bevásárlóközpontban semmi ahhoz képest, hogy éveket töltött ingerlékeny főnöke elviselésével.

6. Végül megtalálta ’az igazit’

Akár új partnere van, akár valaki, akivel korábban együtt volt, valószínűleg korrekt kapcsolatai voltak, tehát biztosan ki tudja választani az az egyet, aki kiállja az idő próbáját (és azokat az éjszakai etetéseket...). És ha egyedül csinálja végig, kívül-belül ismeri saját magát és szükségleteit.

7. Tudja, kire támaszkodhat

Szerencséje van, hogy barátokra lelt, akik ott lesznek, amikor szüksége lesz rájuk. Végül is itt az idő, hogy visszaadják azokat a nehéz pillanatokat, amelyeken átsegítette őket, és főzhetnek egy teát, amikor kimerült, vagy felvehetik a telefont, amikor csevegni akar. Hajrá!


Oldal nyomtatása
Cikk megosztása