Baba Terhesség Szülünk? Ezt tedd a táskádba, ha mész a kórházba!

Az iratok a legfontosabbak!

Ahhoz, hogy ne akadjon fenn már a betegfelvételnél, fontos, hogy bekészítse az iratait:

- Személyigazolvány, lakcímkártya, TB igazolvány

- Terhességi kiskönyv

- Leletek (Mindent készítsen össze, amiről úgy érzi, hogy szükséges! Ez esetben nem tud túlzásokba esni!)

A szülőszobai csomag a túléléshez kell!

Csomagoljon több váltás hálóinget. Nem szeretnénk szépíteni a helyzetet: egy igen vérrel-verítékkel megáldott nemes feladat vár Önre, amelynek oltárán muszáj lesz több hálóinget is feláldoznia. Esélyes, hogy a kórházban is kap legalább egyet, de nem szabad erre alapoznia! A mennyiség mellett arra is figyeljen, hogy olyan hálóingeket "áldozzon be", amelyeket nem sajnál. Sajnos, szinte biztos, hogy ezen ruhadarabjai nem élik túl a szülést.

Kell még köntös, hogy mégse a pőre hálóingben lézengjen, mikor szülés után felkerül az osztályra.

A papucs szintén alapkellék.

Fehérnemű - és most nem a csipkés melltartóra, és a színben, anyagban hozzá jól passzoló bugyira gondolunk. Kényelmes, pamut darabok lesznek ezúttal a nyerők (Több váltás)

Folyadék - A szülést követően az egyik legfontosabb dolog lesz az ásványi anyag és a folyadék pótlás. Nagyszerű, kettő-az-egyben projekt, ha visz magávdal vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag vizeket, üdítőket.

Ennivaló - Nem kell fél sült csirkét becsomagolni, hacsaknem elmaradnak majd a nagyik a látogatási időben és a kórházi koszt sem az esete. De legyen Önnél energiaszelet és valami (lehetőleg egészséges) rágcsa legalább az első napokra!

Tisztálkodószerek: Amint megáll a lábán, esélyes, hogy egyetlen vágyképed egy forró zuhany lesz. Ezért ne felejts el szappant, vagy tusfürdőt vinni magaddal!

A kórházi napokra kell a legtöbb dolog.

A feljebb soroltakon túl (amiből ugye annyit pakol, amennyit a táska elbír; 10 pár zokni, ill. bugyi a minimum) a következőkre lesz szüksége a kórházi napokon:

- 3-5 hálóing (A szoptatás és verejtékezés az első napokban nem lesz a barátja, ilyenképpen figyeljen rá, hogy mindig legyen váltás hálóinge!)

- Eldobható bugyik, illetve eldobható melltartóbetétek (ezeken az első, megterhelő napokon semmiért sem lesz hálásabb, mint az eldobható csodaeszközökért: úgyhogy pakoljon belőlük bátran!)

- Egy utcai váltás ruha, hisz sosem tudhatja, hogy mikor koszolódik be, vagy sérül meg az a ruha, amelyben a kórházba érkezett.

- Tisztasági csomag, amelybe a következő termékeket érdemes beletenni:

Tusfürdő vagy szappan; sampon és hajbalzsam; törölköző (legalább egy kicsi és egy nagy); fogkefe, fogkrém; papír zsebkendő; WC papír, nedves törlőkendő; fésű, esetleg hajszárító.

Ajánlott betenni a telefon mellé töltőt is, illetve az olvasnivaló sem hiányozhat a hatalmas pakk tetejéről.

Ezt vigye a babának!

A kicsinek az első időben kevés egyébre lesz szüksége, mint Önre, de azért az alábbiakat mégiscsak készítse be, hogy egyszerűbb legyen az első néhány közös napo.

- Évszaktól függően meleg, vagy lenge ruhácskák (+sapka, cipőcskék)

- Pelenka, törlőkendő

- Hordozó

- Takarók

Forrás: NLcafé, Mammba

Oldal nyomtatása
Cikk megosztása