Receptek Főételek Húsos ételek Pulykamell leveles tésztában sárgarépával és borsóval

Hozzávalók

500 g pulykamell
1 csomag leveles tészta
3 darab sárgarépa
1 marék friss spenót
250 g fagyasztott zöldborsó
1 kanál étolaj
1 kávéskanál őrölt fekete bors
½ kávéskanál
1 kanál őrölt pirospaprika
150 g vörös áfonya
½ fej lilahagyma
1 marék friss petrezselyem
100 ml zöldségleves
250 ml tejföl
Saláta
2 fej római saláta
2 darab paradicsom
2 kanál olívaolaj
½ darab citromlé
1 csipet
1 csipet őrölt fekete bors
1 kávéskanál mustár
1 kávéskanál méz

Elkészítés

1

A pulykamellet vágjuk ketté, pirítsuk lassú tűzön, olajjal kikent serpenyőben 4-4 percig, majd vegyük ki és tegyük egy tányérra. Tegyük egy fazékba a kockára vágott sárgarépát, a hagymát, a blansírozott borsót (öntsünk rá forrásban lévő vizet, tegyük félre 2 percre, szűrjük le és öntsünk rá hideg vizet), a fűszereket, a zöldséglevest, a friss spenótot és az apróra vágott petrezselymet. Addig főzzük, amíg a sárgarépa meg nem puhul és a mártás be nem sűrűsödik. Vigyázzunk, ne főjön szét a répa.

2

A tésztát tegyük sütőpapírra, vágjuk ketté az egyes lapokra helyezzük rá a kihűlt zöldségkeveréket, az aszalt áfonyát és a pulykamellet. Kenjük meg a húst lekvárral, majd tekerjük fel a tésztát, a végeit hajtsuk be. Körülbelül két centiméterenként finoman vágjuk be a tésztát. A tészta maradékából vágjunk körülbelül 1 cm vastag csíkokat, és ezzel díszítsük a tetejüket. Kenjük meg felvert tojásfehérjével. Süssük kb. 25 percig 180 ° C-on, amíg a tészta meg nem pirul.

3

Szedjük szét a salátát levelekre, tegyük egy tálba a megmosott és felszeletelt paradicsomokkal együtt. A vinaigrette mártáshoz keverjük ki habverővel az olajat, a mustárt, a mézet, a citromlét, az ecetet, ízesítsük sóval és borssal. Ezzel locsoljuk meg a salátát, majd tálaljuk a tésztában sült hús mellé.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4